Blog – Geef je spullen een vaste plek

12 okt 2018

Een huis of thuiswerkplek waar je je gelukkig op orde voelt? Geef spullen een vaste plek en spreek dat ook af met je eventuele huisgenoten, want dan:

  • Hoef je niet meer te zoeken naar je spullen. Spullen zwerven niet door het hele huis. Dat scheelt je een hoop tijd en ergernis.
  • Weet je wat je hebt en bent daardoor minder geneigd spullen te kopen die je al hebt. Dat scheelt dus ook in je portemonnee.
  • Is het makkelijker om schoon te maken. Zo gaat het veel sneller om een vloer te stofzuigen die niet vol ligt met spullen.
  • Gaat opruimen sneller, je hoeft de spullen immers alleen maar op hun eigen plek te leggen.

Gouden regel

Bij het kiezen van een vaste plek, is de gouden regel dat je een logische plek kiest. En dat is een plek in de ruimte waar je het voorwerp gebruikt. Zo bewaar je je facturen op je (thuis)werkplek en je schoenverzorgingsproducten in de buurt van je schoenen. Klinkt misschien voor de hand liggend, maar ga maar eens een rondje door je huis. Je zal zien hoeveel spullen op een plek liggen waar ze niet worden gebruikt.

 

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht