Blog – Goede start: badkamer op orde

27 mei 2019

Je dag soepel beginnen en eindigen? Daar helpt een overzichtelijke badkamerkast bij. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Probeer je wastafelblad zo leeg mogelijk te laten. Bijvoorbeeld alleen je tandenborstel en handzeep zichtbaar en de rest in een lade of kast. Zo kun je het blad goed schoonhouden en ziet het er opgeruimd uit.

Bewaar je verzorgingsproducten op een vaste plek, zodat je er niet over na hoeft te denken waar ze liggen en waar je ze moet opbergen.

Ben je in het gelukkige bezit van een lade onder of bij je wastafel? Voorzie die dan van doorzichtige bakjes met daarin je verzorgingsproducten zoals crèmes en tandpasta. Ook voorwerpen als je vijl en kam kun je hierin kwijt.

Heb je een kast met plankjes? Ook dan zijn bakjes handig. Probeer een tweede rij met spullen op een plank te voorkomen. Daar kun je lastig bij en verzorgingsproducten hebben een houdbaarheidsdatum.

Controleer de verzorgingsproducten met een houdbaarheidsdatum regelmatig en gooi weg wat over datum is of al een tijd geopend. Ook voorwerpen als tandenborstel en scheermesjes, vervang je regelmatig.

Bewaar alleen verzorgingsproducten die je op dit moment gebruikt in je badkamerkast. Leg een eventuele voorraad ergens anders neer, zodat je niet per ongeluk een nieuw product opent, voordat je de oude hebt opgemaakt.

 

Deel je jouw badkamer met huisgenoten? Maak dan afspraken over hoe jullie samen de badkamer overzichtelijk en opgeruimd houden. Heb je twee lades of kastjes? Voor minder gedisciplineerde huisgenoten is een eigen opruimplek een uitkomst.

 

Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het handig inrichten van je badkamer, of een andere ruimte in huis? Ik help je graag. Kijk bijvoorbeeld eens bij ‘in 4 uur een ruimte in huis blijvend op orde’

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht