Blog – Hoe je in tien minuten je huis opruimt

29 nov 2018

Opruimen is vaak een klus die wordt uitgesteld. Door dat uitstel stapelen de spullen zich op zoals de was, sporttassen, tijdschriften, de afwas, schoenen, notitieblokjes, opladers. Eigenlijk alle spullen waarvan je jezelf voorneemt, om ze ‘straks’ op te ruimen om vervolgens dagen later ze nog steeds op die tijdelijke plek terug te vinden.

Magneetplekken

Pas wanneer je overal ‘magneetplekken’ met stapels spullen ziet verschijnen, je geen ruimte meer hebt op het aanrecht om te koken, weer eens je sleutels niet kunt vinden of bezoek verwacht, ga je weer met heel veel tegenzin een uitputtende dag aan de slag met opruimen.

Met de juiste routine kun je rommel echter vermijden en je huis dagelijks opgeruimder en rustiger laten ogen. En dat geeft een hoop rust in je hoofd/ Hoe je dat doet? Nou met een tien minuten rondje!

Tien minuten rondje

Maak iedere dag een rondje van 10 minuten door je woonkamer, keuken en hal. Doe dit na het ontbijt of het avondeten, net wat bij jouw dagritme past. Zet een alarm op 10 minuten. Helpt muziek jou bij opruimen? Maak dan een play-list met voor jou motiverende opruimmuziek aan.

Alarm

Ruim alles op wat niet op zijn plek ligt en gooi weg wat in de prullenbak thuishoort. Leg je tas op zijn plek, ruim schoenen op, gooi verwelkte bloemen weg, haal de post van je eettafel en leg je sleutels op hun vaste plek. Gaat je alarm na 10 minuten af? Stop dan met opruimen. Voor vandaag ben je klaar en kun je gaan genieten van de rest van je vrije tijd of je concentreren voor je werk.

Samen

Woon je met meerdere mensen in een huis? Ga dan samen voor een nog beter resultaat en ruim samen in 10 minuten zoveel mogelijk op. Als je deze routine volhoudt, dan heb je blijvend plezier van een beter opgeruimd huis en meer rust!

 

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht