Blog – Je thuiswerkplek op orde? Zo pak je dat aan

25 mrt 2020

Werk je veel vanuit huis? Dan is een overzichtelijke werkplek wel zo fijn, want die verhoogt doorgaans je productiviteit. Maar hoe organiseer je zo’n werkplek? Hiermee maak je een goede start:

  • Vaak gebruik je tijdens je werkdag papieren. Bewaar je papieren in gelabelde mappen, ordners of tijdschriftcassettes. Zet deze in een kast die zich vlak bij je bureau bevindt.
  • Zorg dat je papieren die nog om actie vragen verticaal worden bewaard. Leg je ze horizontaal weg, dan is de kans groot dat de onderste papieren en bijbehorende actiepunten, worden vergeten.
  • Plan aan het einde van je werk altijd een paar minuten in om je werkplek op te ruimen. Zo begin je de volgende dag met een frisse start.
  • Zorg dat de omgeving van je werkplek bij je past. Je brengt er immers veel tijd door. Denk aan inspirerende wandversiering en kleuren waar je je prettig bij voelt.
  • Zorg dat de wand achter je werkplek alleen spullen bevat die anderen ook gerust mogen zien. Ga je namelijk videobellen, dan is dat wel zo prettig. Of gebruik een andere achtergrond via je videobel-programma.
  • Zorg dat je werkplek goed verlicht is met natuurlijk licht en goed kunstlicht, zodat je je goed kunt concentreren.
  • Ben je aan het brainstormen en vind je het prettig om ideeën op te schrijven en deze groot voor je te kunnen zien? Denk dan eens aan een krijtbord of een wand met krijtverf.

Hulp nodig?

Wil je advies en hulp op maat voor jouw (thuis)werksituatie? Ik help je graag. Bel of mail mij en we bespreken wat je wilt aanpakken en hoe ik je daarbij kan helpen. Kijk ook eens bij ‘in 4 weken jouw thuiswerkplek blijvend op orde’

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht