Blog – Nieuw schooljaar? Schoolspullen op orde

15 aug 2019

Heb je kinderen? Dan weet je dat de zomervakantie voor hen bijna is afgelopen en de meeste scholen weer beginnen. Vaak liggen er nog schoolspullen van afgelopen jaar in huis, zoals boeken, schriften en werkstukken.

Basisschool

De start van het nieuwe schooljaar kan een mooi moment zijn om met je kind, afhankelijk van zijn of haar leeftijd natuurlijk, uit te zoeken wat hij of zij nog graag wil bewaren. Berg hetgeen bewaard moet worden op op een vaste plek in huis, zodat je bijvoorbeeld over een jaar die spullen kunt aanvullen. En met het uitzoeken van oude schoolspullen, komt er ook weer plek op de kinderkamer voor nieuwe schoolspullen. En dat is vaak een leuke motivator voor je kind!

Voortgezet onderwijs

Gaat jouw kind naar de middelbare school? Dan zal hij of zij misschien zelf al bezig zijn geweest met de aanschaf van schriften, een agenda en boekbeschermers of kaftpapier. Maar ook voor middelbare scholieren is opruimen voordat het nieuwe schooljaar begint echt handig om overzicht te houden. Bied eventueel aan om te helpen. En wil je kind niet opruimen? Dan laat je die tienerkamer lekker links liggen!

Zelf studeren

En ben je zelf met een opleiding of training bezig? Een mooi moment om de spullen daarvan meteen even uit te zoeken en handig op te bergen.

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht