Blog – Samen succesvol opruimen

1 mei 2020

Struikelen over de schoenen in de hal, een stapel wasgoed in de kamer van je tiener, vuile borden op het aanrecht… Wil je een opgeruimd huis en gezinsleden die daar allemaal aan meedoen? Zorg dan dat je samen afspreekt hoe jullie dat gaan doen en hoe je samen het huis voor iedereen op een prettige manier opgeruimd en leefbaar houdt.

Hoe die afspraken er uitzien en hoe veelomvattend ze zijn, bepaal je samen. Plan bijvoorbeeld elke week een ‘gezinsoverleg’ waarin je bijvoorbeeld een taakverdeling maakt met wie welke ruimte dagelijks onderhoudt, wie de vaatwasser inruimt tot waar de jassen worden opgehangen. Begin bescheiden, met goed haalbare afspraken. En spreek elkaar erop aan als het een keer niet goed gaat en vier het als iedereen zich eraan houdt. Zo wordt het een gezamenlijke verantwoordelijkheid en succes!

 

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht