Blog – Zo houd je goede voornemens vol

6 jan 2021

Het einde van het jaar is het moment bij uitstek om plannen te maken voor het nieuwe jaar.

Ben je van plan om volgende jaar meer rust, ruimte en overzicht in je huis (houden) te creëren? Bedenk dan wat je wilt bereiken en schrijf die doelen op. Probeer je doelen zo concreet mogelijk te formuleren, zoals:

  • op 1 februari staan in alleen nog boeken in mijn kast die ik echt wil bewaren;
  • elke avond ruim ik de keuken op voordat ik ga slapen;
  • vanaf 1 januari doe ik mijn boodschappen aan de hand van een digitaal boodschappenlijstje in mijn telefoon;
  • ik beantwoord en verstuur op maximaal 3 momenten per dag;
  • ik betaal rekeningen op elke 4e en 25e van de maand.

Om je doel goed voor ogen te houden, kan het helpen om dat letterlijk te nemen en je doel op te hangen op een plek in huis waar je vaak langsloopt. Ook het betrekken van huisgenoten kan helpen bij het realiseren van je doel, dan kun je samen ook mooi de successen vieren. En liever één haalbaar doel, dan drie onhaalbare. Heb je eenmaal een doel gerealiseerd of heb je het al een tijd volgehouden, dan ben je vast en zeker gemotiveerd om in de loop van het jaar het volgende doel te bedenken èn te halen.

Veel succes en een gelukkig op orde nieuwjaar!

 

 

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht