Relaxed op vakantie

8 jun 2022

Ga je binnenkort op vakantie? Wat een heerlijk vooruitzicht! Om zo veel mogelijk vakantie voorpret te ervaren, is een relaxte voorbereiding wel zo fijn.

Maar hoe doe je dat? Een paar tips:

Kleding

Kijk van tevoren wat je wilt meenemen aan kleding en spullen en leg dat in aanloop naar je vertrekdatum alvast apart. Heb je kinderen die meegaan? Laat hen van tevoren ook vast bedenken wat ze mee willen nemen aan kleding en spullen. De kleding die meegaat, kan alvast apart gehouden worden, zodat er niet op het laatste moment van alles gewassen moet worden. Heb je kinderen in de groei en ga je naar een warme bestemming? Dan is het handig om te kijken of bijvoorbeeld de badkleding, slippers en zomerschoenen nog passen.

Spullen
Probeer spullen samen van tevoren nog even uit: is het plastic van de duikbril niet vergaan, is het kaartspel nog compleet? Heb je nog zonnebrandcreme en is deze nog niet ver over datum?

Tas

Om te zorgen dat jouw kind niet te veel spullen meeneemt, kun je zijn of haar tas of koffer van tevoren klaar zetten. Dan is duidelijker hoeveel ruimte er beschikbaar is voor bagage. Het helpt jongeren kinderen om te leren inschatten hoeveel er past en om keuzes te maken tussen wat mee moet en wat best thuis kan blijven.

Inpakken
Tegen de tijd dat je op vakantie gaat is het handig inpakken van de bagage ook iets wat helpt bij een relaxte voorbereiding. Pak kleine dingen zoals ondergoed, sokken en badkleding zo veel mogelijk bij elkaar in met een afsluitbaar tasje of een kledingbakje dat je wellicht al in je kledingkast hebt staan. Losse kleding rol je zo veel mogelijk op, zodat het minder kreukt en je meer overzicht hebt.

Fijne vakantie(voorpret)!

E-book

Ontvang het gratis e-book ’32 tips voor opgeruimd wonen en werken’

Lees de superpraktische tips voor opgeruimd wonen en werken die je direct kunt toepassen voor jouw huis, werkplek en agenda. Zo krijg je met een vliegende start meer overzicht en rust!

Je ontvangt mijn e-book direct in je mailbox. En je krijgt aanvullende tips en inspiratie. Jouw gegevens worden niet gedeeld, ik werk namelijk met dit privacybeleid.  Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven.

Veel plezier en succes ermee!

Sanne

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken?

      Sanne Bender - professional organizer voor rust, ruimte en overzicht